Любіть ви його або ненавидите, не можна заперечувати, що Гордон Рамзі — один з найвідоміших і впізнаваних кухарів світу. Від власних ресторанів до телешоу — володар кількох зірок «Мішлена» побудував вражаючу імперію в кулінарному світі, одночасно розважаючи нас своїм відверто ліберальним використанням обсценной лексики.

Однак Рамзі не народилася з однозначною тягою до професії кухаря. Знадобилося багато часу, щоб опанувати кулінарним мистецтвом, щоб прийти, в тому числі, до його фірмової Beef Wellington. Рамзі почав своє життя і кар’єру з самого скромного старту. Через випробування і негаразди (і одну травму, змінила його життя), ведений бажанням піднятися зі своїх життєвих обставин — Рамзі прийшов туди, де він знаходиться сьогодні.

Гордон Джеймс Рамзі народився не в відомої кулінарної сім’ї; все було з точністю до навпаки. Рамзі зізнався в одному з інтерв’ю CNN, що його батько «був менш ніж ідеальним зразком для наслідування» для нього, оскільки боровся з алкоголізмом і весь час знаходився в пошуку заробітку. Він також був «украй агресивний» по відношенню матері Гордона. В результаті Рамзі часто переїжджали, але все частіші випадки насильства, що відбувалися всередині будинку, в кінцевому підсумку розлучили їх сім’ю.

Були випадки, коли його (батька — прим. Ред.) Викликали в поліцію, маму вивозили до лікарні, а нас, дітей, — в дитячий будинок,

— розповідав Гордон
Рамзі також згадував, що його брат став наркоманом, і Гордону доводилося бути свідком вживання наркотиків.

Рамзі покинув будинок своєї сім’ї у віці 16 років, щоб переїхати в муніципальну квартиру зі своєю сестрою. Травмуючий досвід дитячих років посилив його спрагу успіху. Рамзі був так поранений своїми дитячими переживаннями, що він і його дружина Тана Рамзі стали послами благодійної організації Women’s Aid (британська благодійна організація, мета якої — покласти край домашньому насильству щодо жінок і дітей, — прим. Ред.).

Спочатку Гордон Рамзі і не думав робити кулінарну кар’єру. Його початковий план полягав у тому, щоб стати професійним футболістом, переважно — в своїй улюбленій команді «Глазго Рейнджерс». Ви не повірите, але шеф-кухар домігся успіхів у своєму прагненні. За даними Reuters, він навіть грав за «Рейнджерс» «в парі матчів поза ліги».

Я дуже добре впорався. Я був від природи агресивним лівим захисником, шибеником. Один раз ти міг пройти, але другого такого не було ніколи, ніколи. І я був швидким, я був відмінним спринтером на 100 метрівці, порівняйте мене з ким завгодно !, — сказав Рамзі кореспондентам Observer.

На жаль, спортивна кар’єра Рамзі закінчилася драматично після того, як він отримав серйозну травму зв’язок коліна, яка завадила йому увійти в команду своєї мрії.

Коли спортивна кар’єра стала неможливою, Гордон Рамзі переніс своє прагнення до успіху в кулінарний світ. Після отримання фахового диплому з готельного менеджменту в Технічному коледжі Норт-Оксон в 1987 році він переїхав до Лондона, де почав свою кар’єру в ресторанній індустрії. Він відточував свої кулінарні навички з шеф-кухарем Марко П’єром Уайтом (Marco Pierre White) в ресторані Harvey’s і покійним Альбером Ру (Albert Roux) в La Gavroche.

Similar Posts

Добавить комментарий